zondag 7 november 2010

Ikea en onze sjieke bak

We zijn weer eens naar Ikea geweest - tegen beter weten in - en onzen sjieken bak heeft weer eens miserie.  Toen we naar huis reden hoorden we steeds een vreemd geluid bij elke straat die we naar links insloegen.  Een soort suizen.  Alsof er zand van de ene kant van de auto naar de andere verplaatst werd.  We probeerden ons al onze Ikea aankopen voor de geest te halen en te denken wat dat vreemde geluid kon veroorzaken, maar geraakten er niet uit.  Thuis meteen auto uitgeladen en met de lege auto weer een linkse straat opgezocht, op een rond punt wat toerkes gedaan en het geluid was er nog steeds !!  Bovendien had er zich inmiddels een hele natte plek gevormd op het tapijtje onderaan aan de passagierszetel.  Daarboven waren een geel en rood draadje (we geven hier een uitvoerige beschrijving van het probleem in de hoop dat een naarstige garagist meeleest - Bernard, je mag je persoonlijk aangesproken voelen, dat is immers de bedoeling ;-) te zien waar telkens een drupje water uit sijipelde... Ons persoonlijk vermoeden is dat het iets te maken heeft met de condensvloeistof van de airco, maar om eerlijk te zijn slaan we er echt wel met onze strooien hoedjes naar, want van auto's hebben we weinig kaas gegeten.  Enfin, we weten weer wat doen morgen.  Met de sjieke bak naar de garage.  Het valt jammergenoeg ook samen met de eerste trial schooldag van de junior Benton College waar Jozefien vanaf februari naartoe zal gaan en het valt ook samen met een nieuwe (hopelijk minder xenofobe) playgroup-afspraak in Mount Martha.  We zullen onszelf weer in een aantal gelijke delen moeten verdelen om onze agenda af te werken.  Jan mag het morgen al gaan uitleggen aan zijn baas: "euh, sorry, but our sjieke bak has fallen to pieces and needs fixing and so does our daughter..."

5 opmerkingen:

  1. oei, ik lees het hier nu pas, zal het vanavond eens vragen aan Bernard, voor als je nog niet naar de garage geraakt bent! Jullie hadden naar SA moeten komen hé!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We mogen pas op donderdagochtend naar de garage. Het vreemde vond ik dat ze telefonisch wisten te zeggen dat hij donderdagavond weer gefixt zou zijn zonder dat ze weten wat het probleem is. Is dat standard procedure?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zou maar niet te hard op donderdag rekenen. We hebben hier in Toowoomba een fantastische garagist, maar als er een ding is dat ik de afgelopen jaren geleerd heb, dan is het wel dat de tijd/dag waarop je je auto gaat terugkrijgen met een serieuze korrel zout mag genomen worden. Maar dat kan op een ander natuurlijk anders zijn... Veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo, eens de tijd genomen om te zien hoe jullie het daar na een maand stellen. De kindjes zien er gelukkig uit en zo te lezen geraken jullie op weg om alles geregeld te krijgen.Al gaat dit blijkbaar niet zonder slag of stoot.
    De kindjes van de klas hebben nog een hele tijd naar Sebastiaan gevraagd maar nu de herfstvakantie voorbij is en er weer nieuwe kapoenen zijn is de aandacht verplaatst.
    Ondertussen is Vidar vertrokken naar de Fillipijnen. Ze gingen zeker ook eens op reis gaan naar Australië in de twee jaar dat ze daar zullen verblijven. Misschien wel leuk om met de tijd jullie adres eens door te spelen. Wie weet krijgen jullie dan eens bezoek.
    Groetjes en tot de volgende
    Juf Anniek

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo juf Anniek,
    We zijn intussen stilaan (met ups en downs) op ons pootjes aan het komen inderdaad en de kindjes zijn gelukkig. Ik hoop dat ze ons ginder nog niet helemaal vergeten zijn, want we hebben net een brief voor jullie klaar. Ik ging hem opsturen, want het boekje met de e-mail adressen is niet tot hier geraakt. Het eerste stuk weet ik nog, moet gewoon het stuk vanaf de apestaart weten. Ik vraag het anders eens aan Sophie via FB.

    BeantwoordenVerwijderen