donderdag 11 november 2010

sjieke bak en veel miserie

Vandaag kregen we weer een paar typische Australische telefoontjes.  Het eerste was om te melden dat het tweede stapelbed dat we een maand geleden besteld en betaald hadden nog steeds niet binnen was.  "Due to an internal screw up the wharehouse delivered us normal beds instead of bunks.  Sorry for the inconvenience. The bunks will be here in two weeks !"  Van waar moeten die bedden wel komen zeg?  Timboektoe??  Neen! China natuurlijk! Everything is made in China tegenwoordig en dat zal met die bedden wel niet anders zijn. 't Is godgeklaagd.  Post van belgie staat hier op minder dan een week, maar op een stom stapelbed moet een mens anderhalve maand wachten.  Al een chance dat onze kleine bezoekers pas over een dikke maand komen, dat geeft ons nog wat speling met de bedden.
Het volgende telefoontje ging - jaja, je raadt het al uit de titel - over de sjieke bak.   
Garage: "Good news sir, the problem was a "kink in the cable" en you can PROBABLY come and get the car tonight".  
Juist...  Gezien de garage een dik uur rijden hiervandaan is hadden we toch graag wat meer zekerheid.   
Wij: "Can you confirm us that the car will be ready for pick up tonight?"
Garage: "One moment please, I will check with the shop.  Sorry sir, the shop is not answering the phone.... (duh!)... na nog veel luide wachtmuziek kregen we toch bevestiging.  De auto zou na sluitingsuren van de garage (17u) aan de straatkant geparkeerd staan met de sleutel in het handschoenkastje.  Voor alle zekerheid wezen ze er nog eens op dat we zeker de reservesleutel moesten meebrengen zodat we "access to the vehicle" zouden hebben.  Zogezegd zogedaan en nadat Jan van het werk thuis was vatten we voor de tweede keer vandaag de rit naar Bentleigh aan.  Daar aangekomen bleek mama's sjieke bak echter niet te bespeuren.  We hebben een paar keer het blokje (zeg maar blok) rond gereden om er ons van te verzekeren dat ze mijn sjieke bak ook niet in een of ander zijstraatje hadden weggemoffeld, maar helaas, no sign of the sjieke bak.  We hebben ook binnen in de garage gekeken of we onze sjieke bak niet zagen staan met een prijskaartje erop... wie weet wilden ze hem wel opnieuw verkopen.  Het blijft immers een sjieke bak, dus de aantrekkingskracht is groot.  Maan neen, ook binnen was de sjieke bak niet te bespeuren.  De kinderen opperden nog dat Zwieber de vos uit Dora hem misschien had gestolen en dat was misschien nog niet zo'n slechte piste.  Swiper (de Engelse Zwieber) is hier ook wel vrij populair, maar een meer plausibele optie is dat ze de sjieke bak weldegelijk langs de straat hebben geparkeerd, met de sleutels in het handschoenkastje... maar was hij ook gesloten vraag ik me af???  We hebben een briefje in de bus gestopt en ze mogen morgen een gekruid telefoontje van ons verwachten.  Meer (hopelijk goed) nieuws volgt!

3 opmerkingen:

  1. En ik die vernomen had dat daar alles zo veel rapper ging als in dat arme begiekske.Behalve het weer is het hier dan toch nog zo slecht niet dan??!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. intussen is onze sjieke bak weer terecht. Ze hadden hem gewoon een beetje misplaatst in de garage...

    BeantwoordenVerwijderen