maandag 13 juli 2009

Klepper van een classeur

Zo, we zijn klaar met alle originele documenten. Dat is een serieus dikke classeur vol papier geworden.
Dinsdag 13 juli mag in de voormiddag naar notaris Verschaffel met alle documenten waarvan we een gecertifieerde kopie van nodig hebben. In totaal toch een 40-tal bladzijden, hopelijk is er genoeg inkt in die mens zijn stempelkussen ;-)

Verder zijn we nog op zoek naar een beëedigd vertaler voor die enkele documenten die we alleen in het Nederlands hebben, zijnde:
  • onze koopakte (nodig voor het aantonen van een langdurige relatie)
  • bewijs dat ik niet meer in het leger moestµ
  • diploma (+supplementen) van de doctoraatsopleiding

We hebben al enkele offertes en kiezen normaal deze avond wie de job mag doen. Na de gecertifieerde kopies, kunnen we dan deze documenten aan de vertaler bezorgen. Eenmaal we die terug hebben kan alles op de bus, hopelijk tegen eind van de maand.

Vanaf dan zal het lastigste stuk beginnen : wachten, wachten, wachten en nog veel meer wachten. Eerst op Engineers Australia, dat zal nog enigszins meevallen, normaal zou dat niet meer dan 2 maand mogen zijn. Maar daarna is het indienen bij DIAC en wachten op hun verdict en dat zou wel eens gigantisch lang kunnen duren...

O ja de referentie brieven van de werkgever, dis zetten we nog even on hold, gezien we die voor Engineers Australia niet nodig hebben. Kwestie van geen slapende hond wakker te maken he

Geen opmerkingen:

Een reactie posten