vrijdag 8 oktober 2010

Safety Beach, Victoria

We zijn er !!  Het heeft lang geduurd, maar we hebben het gehaald.  Na 3 vluchten van respectievelijk 6u, 14u en 1,5u en nog een autoritje (met onze knal oranje gigantische huurauto Holden SV6) van bijna 2u zijn we op onze bestemming aangekomen.  En het loont de moeite.  De eerste dag en nacht waren zwaar, maar vandaag was er al beterschap.  Jetlag doet rare dingen met een mens.  Jozefien was weer het meest van al ondersteboven en viel op de meest onmogelijke plaatsen gewoon zonder enige voorafgaande waarschuwing in slaap.  Heel vreemd.  Vandaag toch 2 speeltuinen (die je hier inderdaad op gewoon elke hoek van de straat vindt) bezocht, een ijsje gegeten en natuurlijk ook een klein strandwandelingetje gemaakt en wat schelpjes gezocht.  Toch ook nog wat nuttige dingen gedaan zoals onze bankrekening geactiveerd (jullie mogen nu allemaal storten :-)), een internet dongle gehaald en Australische gsm nrs gehaald die we nu verwoed proberen van buiten te leren, maar helaas zonder enig succes.  We logeren momenteel in een prachtig vakantiehuisje in Safety Beach, dat voldoet aan alles wat op de website staat vermeld en zelfs nog veel meer.  Zo zitten hier een aantal Ikea bakken vol speelgoed in een gankast en staat de garage vol fietsjes (ook met steunwieltjes), steppen, emmertjes en schepjes en nog veel veel meer om de kinderen een leuke dag te bezorgen.  Het dikke tapijt in de living en in de slaapkamers voelt zalig onder onze blote voetjes en de gigantische flatscreen TV toont de 100den kinder DVD's die hier in de lades zitten.

Morgen gaan we meteen op verkenning in de verschillende buurten waar we het goed achten om te wonen.  Een toekomstige collega van Jan neemt ons mee op verkenning doorheen het hele schiereiland.  Op zondag laten we dat alles even inwerken en vanaf maandag starten we met de huizenjacht.  Op het verlanglijstje staan momenteel Mount Martha en Mornington bovenaan.

7 opmerkingen:

  1. Welkom tot de andere kant van de wereld!!! Alles gaat hier een beetje trager maar geniet daar maar van, want het leven gaat al snel genoeg ;-)
    Greet van Nieuw Zeeland

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Blij te lezen dat de eerste dagen meevallen ondanks de jetlag. Toppie ook dat het vakantiehuisje zo goed voorzien is, al een goede start! Geniet ervan en tot gauw!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De sunnies zijn er al nu nog thongs voor de ganse familie !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Welcome to Oz! Ja die jetlag doet wat met een mens hé, maar dat gaat snel over. Genieten is de boodschap nu!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. we zijn wij zeker zo blij als gij dat uw droom dan eindelijk in vervulling is gegaan

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Super babs, goed dat het huis niet is als je zomerhuis in Frankrijk vorig jaar. Na zo'n trip is het leuk van een positieve indruk te krijgen en bevestiging dat jullie 'move' een goede keuze is.
    Ik kan voor het moment nog niet geloven dat jullie weg zijn voor eeuwig en eeuwig.

    Vergeet niet dat iedereen wel eens een moeilijk moment heeft als je zo ver van huis bent! Dus als het eens een dag niet mee zit, dan is dit zo hé, dat is normaal.
    Geniet van je nieuw leven.
    Line-Maya

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Joehoe ! Jullie zijn er ! Geniet er maar van.
    Sabine en Co

    BeantwoordenVerwijderen