vrijdag 4 februari 2011

school

Vandaag mocht ook Jozefien eindelijk naar school.  Na 4 maand vakantie werd het hoog tijd. Voor de preps hebben ze hier een speciale regeling:    het nieuwe schooljaar begint op een vrijdag, waardoor ze na  een half dagje school al weer aan weekend toe zijn om de eerste indrukken te verwerken en gedurende de eerste daarop volgende week gaan ze slechts halve dagen.  Ook het klasje is in 2 helften opgedeeld zodat het voor de juffen makkelijker is om hun kindjes individueel te leren kennen.  De ene helft komt in de voormiddag naar school, de andere helft gaat in de namiddag.  Jozefien gaat op maandag en dinsdag in de voormiddag naar school van 9u tot 11u30 en op donderdag en vrijdag gaat ze in de namiddag naar school (13u30 tot 15u15).  Zo kunnen zowel de juf als de kindjes op hun gemak inlopen.  Op woensdag is er voor de preps gedurende het eerste trimester geen school zodat ze kunnen bekomen van het (zware) schoolse leven.  De eerste halve dag viel alvast heel goed mee voor Jozefien en ook voor mij was hij snel voorbij.  Ik kan ze in het vervolg dus met een gerust hart en een minder "sick to the stomach" gevoel afzetten.
Seb liet het hele gebeuren niet aan zijn hart komen en leefde zich uit op de speelplaats en in de zandbak.  Het kopje koffie dat aan alle ouders en grootouders werd aangeboden, was niet aan mama besteed, mijn maag lag om een of andere reden lichtjes overhoop...


1 opmerking:

  1. Het lijkt wel school maar in den belgiek nou dat eerder vakabtieschool genoemd worden.Moeten ze op die tijd zo wijs worden als hier????

    BeantwoordenVerwijderen