donderdag 17 december 2009

Even schrikken toch

Vandaag was weer een spannende dag ten huize Cheyns-De Zutter. In alle vroegte opgestaan, want we moesten nog één en ander voorbereiden voor het verjaardagsfeestje op school van Jozefien. Als thema had ze “Pippilotta Victualia Rolgordijna Kruizemunta Efraïmsdochter Langkous” gekozen, beter gekend onder de naam Pippi Langkous. Mama heeft een schattig kleedje ineengeknutseld, en vlechtjes voor alle meisjes van de klas voorzien. Papa heeft piratenkijkers gemaakt voor de jongens, dus de hele klas zou in goede sfeer moeten zijn. Foto's volgen hopelijk binnenkort.
Maar om 7.00 rinkelt plots de telefoon… telefoontjes op zo’n uur van de dag brnegen meestal geen goed nieuws denkt een mens dan. Maar nee hoor, Rob belde ons met het goede nieuws dat Engineers Australia Jan erkent als ingenieur. We hebben het nog niet op papier want blijkbaar staakt de Australische post op dit moment.
Eerder deze week hadden we nog een referentiebrief van een vroegere werkgever ingescand en opgestuurd en dat bleek uiteindelijk toch genoeg.
Nu zouden we heel snel bij de DIAC moeten kunnen indienen, best nog voor Nieuwjaar want wie weet zitten er weer (voor ons ongunstige?) veranderingen aan te komen. Rob schat de duurtijd nu nog op een zestal maand, maar de situatie verandert in Australië zo snel dat we ons daar ook best niet al te fel op focussen. Het zou wel mooi zijn natuurlijk, dan zijn we rond deze periode volgend jaar ons eerste zomer-kerst aan het vieren ... Dat zal al wat anders zijn dan hier ’s ochtends op de slee naar het werk te moeten ;-)

2 opmerkingen:

  1. Jiehaaaaaaaa ! Schitterend nieuws toch.
    Gezien jullie ook op de CSL lijst staan, gaat het volgens mij sneller, momenteel vliegt DIAC erdoor :-) Maar er zijn inderdaad vaak veranderingen waar je best rekening mee houdt.
    Toch weer een stapje dichter !

    Sabine en Co

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super, de eerste grote horde is genomen!
    Nu inderdaad vlug indienen die aanvraag en dan kan het (hopelijk niet al te lange) wachten beginnen!

    BeantwoordenVerwijderen